Budapest gyerekkel: Millenáris játszótér

Új játszótere van Budapestnek: teszteltük a II. kerületében, a Millenáris Parkban, a Kis Rókus utca-Fény utca találkozásánál található nagy méretű, városi játszóteret melyet az 5-14 éves korosztálynak ajánlanak. Aktív gyerekek szülei, mászóbajnokok, energiabombák figyelem: ezt az akadálypályát nagyon fogjátok szeretni!

A játszótér színes origami-formát idéző burkolattal készült: narancssárga-barna-földszínekkel jelölik az egyiket, kék és világoskék árnyalattal a másik részét. Első ránézésre egy sűrű kötélrengetegnek tűnik, valójában egy nagyon izgalmas akadálypálya: lehet fölfelé mászni, pallón vagy kishídon gyalogolni, de a nyugisabb gyerekek a függőágyban is hintázhatnak. Ami nekünk a legjobban tetszett, hogy a tereprendezés nem csak a játszótérre, hanem annak környezetére is vonatkozott: az egyik oldalon, a Millenáris park Táncszínház felőli részén igényes, nagy zöld gyepen lehet piknikezni, heverészni, szaladgálni, a másik oldalon a Millipop szép téglaépülete mellett virágokat telepítettek.

Juhász Norbert TSPC

Ahogy a tervezők oldalán olvasható:

„A 850 négyzetméteres játszótéren két korcsoport négy területi egységen talál játéklehetőséget. Az oszloperdőben változatos kihívásokat nyújtó kötélpályán lehet haladni, de kiemelt szempont volt a szabad játék lehetősége is. A játszótér egyedi jellegét adja a vertikális irányultság: kifejezett cél volt, hogy az oldalra- és előrehaladás mellett a fölfelé- és lefelé irányuló mozgásra is késztesse a játszóteret használó gyerekeket.” (www.tspc.hu)

Ha elkészül a Millenárison a nagy pihenőpark, az egész terület szuper lesz, ez már kicsiben is látszik. Most gyerekkel egyelőre az építési terület környékén fellelhető nagyszámú markolók és hatalmas munkagépek lehetnek szórakoztatóak, de a Millenáris Parkban így is tudtok egy nagyot szaladgálni, a közelben van egy csomó klassz kávézó, a Millipopban Ringató foglalkozás vagy játszóházi élmény vár titeket.

Néhány infó:

A terület külön megvilágítást kapott, a játszótér közelében ivókútnál frissülhetnek fel a családok.

Az árnyékolást a terület egy részén napvitorlák biztosítják majd, ez nyáron elég jól jöhet.  

Az első hírek szerint a Millenárison kiépül majd a vizesblokk és lesz wc és pelenkázó is, ez egyelőre nem nyitott meg. (A G épületben)

Megosztás:

10% kedvezmény

Október 11-13 között Cybex termékekre, Wapiti strand & tesókocsikra, Petite & Mars bundazsákokra! Használd a “24OKTOBER” kódot!

Technikai okokból üzletünk  augusztus 31-én, szombaton 14:30-kor zár!
Köszönjük a megértést!

Figyeljetek csak! Új átadóponttal bővültünk :-)
Kölcsönzői szolgáltatásunkat mostantól már úgy is igénybe vehetitek, hogy a terméket a reptérre kihelyezett átadóponton veszitek át, és utazásotok végeztével ott is adjátok le.
További információk itt!

Forgalmazott márkáink

Bugaboo, Stokke, Babyzen, Mountain Buggy, Phil and Teds, Cybex, Thule, Mamas and Papas, Bob, Besafe, Mutsy, GB, Nuna