szellkapu-1687-Edit (2)

Budapest gyerekkel: Millenáris játszótér

Új játszótere van Budapestnek: teszteltük a II. kerületében, a Millenáris Parkban, a Kis Rókus utca-Fény utca találkozásánál található nagy méretű, városi játszóteret melyet az 5-14 éves korosztálynak ajánlanak. Aktív gyerekek szülei, mászóbajnokok, energiabombák figyelem: ezt az akadálypályát nagyon fogjátok szeretni!

A játszótér színes origami-formát idéző burkolattal készült: narancssárga-barna-földszínekkel jelölik az egyiket, kék és világoskék árnyalattal a másik részét. Első ránézésre egy sűrű kötélrengetegnek tűnik, valójában egy nagyon izgalmas akadálypálya: lehet fölfelé mászni, pallón vagy kishídon gyalogolni, de a nyugisabb gyerekek a függőágyban is hintázhatnak. Ami nekünk a legjobban tetszett, hogy a tereprendezés nem csak a játszótérre, hanem annak környezetére is vonatkozott: az egyik oldalon, a Millenáris park Táncszínház felőli részén igényes, nagy zöld gyepen lehet piknikezni, heverészni, szaladgálni, a másik oldalon a Millipop szép téglaépülete mellett virágokat telepítettek.

Juhász Norbert TSPC

Ahogy a tervezők oldalán olvasható:

„A 850 négyzetméteres játszótéren két korcsoport négy területi egységen talál játéklehetőséget. Az oszloperdőben változatos kihívásokat nyújtó kötélpályán lehet haladni, de kiemelt szempont volt a szabad játék lehetősége is. A játszótér egyedi jellegét adja a vertikális irányultság: kifejezett cél volt, hogy az oldalra- és előrehaladás mellett a fölfelé- és lefelé irányuló mozgásra is késztesse a játszóteret használó gyerekeket.” (www.tspc.hu)

Ha elkészül a Millenárison a nagy pihenőpark, az egész terület szuper lesz, ez már kicsiben is látszik. Most gyerekkel egyelőre az építési terület környékén fellelhető nagyszámú markolók és hatalmas munkagépek lehetnek szórakoztatóak, de a Millenáris Parkban így is tudtok egy nagyot szaladgálni, a közelben van egy csomó klassz kávézó, a Millipopban Ringató foglalkozás vagy játszóházi élmény vár titeket.

Néhány infó:

A terület külön megvilágítást kapott, a játszótér közelében ivókútnál frissülhetnek fel a családok.

Az árnyékolást a terület egy részén napvitorlák biztosítják majd, ez nyáron elég jól jöhet.  

Az első hírek szerint a Millenárison kiépül majd a vizesblokk és lesz wc és pelenkázó is, ez egyelőre nem nyitott meg. (A G épületben)

Megosztás:

Figyeljetek csak! Új átadóponttal bővültünk :-)
Kölcsönzői szolgáltatásunkat mostantól már úgy is igénybe vehetitek, hogy a terméket a reptérre kihelyezett átadóponton veszitek át, és utazásotok végeztével ott is adjátok le.
További információk itt!
 
Háztól-hàzig szolgáltatásunk július 31. és augusztus 21. között szabadság miatt szünetel.
A webshop-os rendelések kiszállítása GLS-el zavartalanul működik!
Augusztus 20-i nemzeti ünnep vasárnapra esik, így 
a megszokott nyitvatartási időben várunk szeretettel üzletünkben is!

Forgalmazott márkáink

Bugaboo, Stokke, Babyzen, Mountain Buggy, Phil and Teds, Cybex, Thule, Mamas and Papas, Bob, Besafe, Mutsy, GB, Nuna