Photo by Humphrey Muleba from Pexels

Advent Európában

3 meseszép karácsonyi vásár

Visszavonhatatlanul közeledik az adventi időszak, amikor nem csak a házunk, de a környezetünkben minden ünnepi fényekbe borul, valami különleges hangulat lengi be a házakat, mindenki várakozással néz a közelgő ünnepekre. Mi szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen Budapesten és Magyarország több városában is világhírű karácsonyi vásárokat tudhatunk magunkénak. Ezekkel egy másik posztban fogunk foglalkozni, de most tekintsünk egy kicsit távolabbra. Több utazó portál sokszázezres szavazótábora dobogós helyre teszi a budapesti vásárt, de ha szeretnénk egy kicsit messzebbre menni, vagy valami újabb helyet kipróbálni, összeszedtünk pár olyan európai vásárt, ahol biztosan meglelitek a hangulatot, a finomságokat és a kézműves termékek sokaságát.

BÉCS

Az első, ami igen kézenfekvőnek tűnhet, az a bécsi karácsonyi vásár, hiszen csupán két órányi autózásra vagyunk tőle a fővárosból. Akár egy egynapos kirándulás keretében is elmehetünk megcsodálni, mégis mi eddig akárhányszor mentünk, mindig úgy szerveztük, hogy legalább egy éjszakát kint töltsünk, hiszen akárhogy is nézzük, ezek a vásárok az esti fényekkel megvilágítva mutatják legszebb arcukat. A város hangulata igencsak közel áll a budapestihez, de a vásár mégis kicsit más. Inkább sok apróbb vásár láncolatából áll, amelyek célzottabb közönséget vonzanak. Vannak azok a vásárok, amik kézműves termékeket vonultatnak fel, egy másik téren a gasztronómiának hódolhatunk, van, ahol a hagyományőrzés van a középpontban, míg az óriáskerék előtti téren találjuk meg leginkább a gyerekes programokat. Élményutazásokat rendeznek a gyermekek számára, élőzene és showműsorok várnak bennünket. Érdemes a programokról előre tájékozódnunk, így biztosan olyan programra tudunk majd ellátogatni, ami az egész család számára élvezetes.

PRÁGA

Ugyan Prága gyerekkel már nem biztos, hogy a téli útviszonyok mellett kimondottan autós úti cél, több légitársaság kínál jó áron jegyeket, így érdemes lehet fontolóra venni a repülést. A bécsi és a budapesti vásárhoz hasonlóan itt is több kisebb helyszínen találhatunk standokat és árusokat. Ez az elbűvölő cseh város is rendelkezik minden tulajdonsággal, ami az ünnepi fényekbe borítva elvarázsolja az ide látogató turistákat. A kézműves termékek mellett itt is felsorakoztatják az összes olyan ételt-italt, ami a téli mesevilágba és a karácsonyi időszakba illik. Egy kis forralt bort, vagy a gyerekeknek meleg teát vagy forró csokit szürcsölgetve biztosan még jobban tetszik majd minden. Több helyen láthatunk Betlehemes jelenetet, az Óváros főterén pedig még állatsimogató is van, ahol a gyerekek kecskét, bárányt, de még szamarat is tudnak simogatni.

TALLINN

Bizonyára meglepő, hogy nem valami neves európai város neve lett a listánk egyik eleme, de ez az elbűvölő karácsonyi vásár több alkalommal nyerte el nem csak Európa, de a világ legszebb karácsonyi vására címet. Ide már egyértelműan nem autóval érdemes jönni, hiszen ez nagyjából 20 órás autózást jelentene, de repülővel is nagyjából 4,5 óra alatt megtehető. Észtország fővárosa nagyon gazdag történelmi múlttal rendelkezik, középköri épületei között sétálva az embernek eleve nagyon különleges hangulata támad. Az évnek ebben az idejében pedig még elbűvölőbbek a kivilágított házak, terek, utcák. Amire azonban mindenképpen fel kell készülnünk, hogy mivel sokkal északabbra van tőlünk, nagy eséllyel igen hideg időre számíthatunk. Pont ezzel jár viszont az is, hogy nagy eséllyel látunk majd hófödte háztetőket, utcákat.

Ezen felül Európa szerte számos városában vannak vásárok, ha nem akarunk messzire menni, bizonyára a közelben is találunk olyat, ahol baráti körben egy forralt bor társaságában hangolódhatunk az ünnepekre.

Megosztás:

Figyeljetek csak! Új átadóponttal bővültünk :-)
Kölcsönzői szolgáltatásunkat mostantól már úgy is igénybe vehetitek, hogy a terméket a reptérre kihelyezett átadóponton veszitek át, és utazásotok végeztével ott is adjátok le.
További információk itt!
 
Háztól-hàzig szolgáltatásunk július 31. és augusztus 21. között szabadság miatt szünetel.
A webshop-os rendelések kiszállítása GLS-el zavartalanul működik!
Augusztus 20-i nemzeti ünnep vasárnapra esik, így 
a megszokott nyitvatartási időben várunk szeretettel üzletünkben is!

Forgalmazott márkáink

Bugaboo, Stokke, Babyzen, Mountain Buggy, Phil and Teds, Cybex, Thule, Mamas and Papas, Bob, Besafe, Mutsy, GB, Nuna