microtrike1

A hónap terméke: MicroTrike

Nyári Fruzsina, a családi utazások szakértőjének ajánlásával

Így találtunk rá:

Írországba utaztunk, amikor a budapesti reptéren megláttam egy különös, háromkerekű járgányt, amin egy anyuka tolta a kisfiát. Nagyon gyorsan tudtak haladni vele a terminálon belül, így hiába siettem utánuk, gyorsan eltűntek a szemem elől. Vadul kezdtem a neten keresni mi lehet ez a csodabogár, de nem találtam, majd egyszer csak feltűnt az anyuka újra. Ekkor már a vállára akasztva volt a járgány. Odaszaladtam, hogy mi ez és honnan lehet beszerezni, mert az én gyerekem babakocsiba már nem akar ülni („mert ő már nagyfiú”), de több napos városnézéseken elfárad és cipelhetjük kézben vagy a nyakunkba, így szuper segítőtárs lehetne nekünk is. Kiderült: a háromkerekű csoda neve Micro Trike.

Mit kell róla tudni?

Micro márkát külföldön biztosan, de már itthon is egyre szélesebb körben ismerik. Svájci márkákhoz híven a MICRO is megbízható, prémium minőségű és szervízháttérrel rendelkezik Budapesten is. A rollerekről ismert igazán a márka, hiszen ők voltak az elsők, akik háromkerekű rollert készítettek, illetve igazán strapabíró örök darabokat gyártottak első perctől.

Mit tud, amit más nem?

Magyarországon nem ismert a MicroTrike, pedig praktikus kis eszköz, hiszen a normál triciklihez képest kisebb helyet foglal, csomagtartóba könnyedén elfér lapra csukva, két mozdulattal összecsukható és kinyitható, ezért utazásnál és hétköznap is hasznos társ lehet. A koncepcióról érdemes tudni, hogy rendkívül mozgékony kis darab, hiszen három gumikerékkel rendelkezik, és az első kerék enyhén döntött szögben kanyarodik, így hihetetlenül fordulékony, mozgékony darab. A gyerekek számára lábtartó és kormány van, a szülők számára állítható hosszúságú tolókar. Extra magas apukáknak, nem kifejezetten kényelmes, hiszen maxiumumra húzva is alacsonynak érezhetik, de rövid sétákra nekik is jobb megoldás lehet, mint a gyermek kézben vagy nyakban cipelése.

Mire figyeljünk?

Mivel a MicroTrike nagyon fürge és mozgékony jármű arra érdemes figyelni, hogy ha nagyon tempósan sétálunk vele, akkor küszöbnél, padkánál fokozottan figyeljünk a gyerkőcre, mert ha elbambul és nem kapaszkodik, akkor ki tud billenni és le tud pottyanni. Ennek elkerülésére biztonsági övet tudunk használni. Ezen kívül nyári időszakban a napvédelemre kell még figyelni, hiszen napellenzővel nem rendelkezik, így sapka, napkrém ajánlott utcai használatnál.

Mennyi idős gyermek használhatja?

18 hónapos kortól használható, amig a gyermek a 15 kg-os súlyt el nem éri, ez megközelítőleg 3-4éves kor.

Vásárlás vagy bérlés?

Ha hétköznap gyermekünk bringázik, rollerezik vagy babakocsizik, akkor mindenképp alkalomszerűen érdemes kibérelni városnézéshez, hiszen fogyasztói ára 30.000-35.000 Ft körül mozog, ami felesleges pénz kidobás lehet, ha nem használjuk ki megfelelően. De jó szívvel ajánljuk állandó használatra is, mivel fémalkatrészekkel van ellátva, tartós, megbízható darab hosszú távon is. A normál tricikliktől eltér abban, hogy nincs a gyerekek számára kialakított pedál, de tapasztalataink szerint sok-sok tricikli nem is használható tekerve, mert a gyerekek lába nem ér el vagy olyan nehéz tekerni, hogy csak lábtartónak használják a pedált.

Miért szeretjük?

Praktikus, kicsire összecsukható családi kedvenc!

Mert végre vége a fájó deréknak a sok karban cipeléstől, hiszen a gyerekek szívesen cirkálnak vele egy bevásárlás vagy hosszú városnézés során is.

Extra tipp:

Érdemes beszerezni egy pocket trailer-t vagy bármilyen madzagot, karabinerrel kombinált pántot, hogy összecsukás után a hátunkra, vállunkra vagy akár a hátizsákunkra kössük.

Béreljétek ki és vigyétek el magatokkal városnézéshez, vagy próbáljátok ki vásárlás előtt, hogy csak akkor legyen a tiétek, ha valóban megszeretitek és szükségetek van rá.

Készítettünk egy külön videót is a guruló járgányokról, amiket mi hasznosnak találunk gyerekes utazáshoz. Köztük van a MicroTrike is. Nézzétek meg itt.

További képeket pedig az alábbi galériában találtok.

Megosztás:

Figyeljetek csak! Új átadóponttal bővültünk :-)
Kölcsönzői szolgáltatásunkat mostantól már úgy is igénybe vehetitek, hogy a terméket a reptérre kihelyezett átadóponton veszitek át, és utazásotok végeztével ott is adjátok le.
További információk itt!
 
Háztól-hàzig szolgáltatásunk július 31. és augusztus 21. között szabadság miatt szünetel.
A webshop-os rendelések kiszállítása GLS-el zavartalanul működik!
Augusztus 20-i nemzeti ünnep vasárnapra esik, így 
a megszokott nyitvatartási időben várunk szeretettel üzletünkben is!

Forgalmazott márkáink

Bugaboo, Stokke, Babyzen, Mountain Buggy, Phil and Teds, Cybex, Thule, Mamas and Papas, Bob, Besafe, Mutsy, GB, Nuna