shutterstock_1111894124-1

Így indulj nyáron babakocsival a játszótérre – Nyári Fruzsina tanácsa

Tavasszal és nyáron mindenki szívesen jár parkokba, játszótérre, kirándulásra – ehhez viszont nem árt egy jól felkészült anyuka és egy ügyesen felkészített babakocsi. Babakocsi szakértőnk, Nyári Fruzsi most három tippet oszt meg azzal kapcsolatban, mit tehetünk, hogy kellemesen teljen a nap nyáron, babával, szabad téren!

Gondoljunk a fényvédelemre!

A babának és a babakocsinak egyaránt árthat a napfény, ezért érdemes már június elején felkészülni az erős sugárzásra. A baba bőrét érdemes kifejezetten babáknak készített fényvédővel bekenni, erről egyeztethetünk a gyerekorvossal vagy védőnővel, de egy egyszerű patikában is tudnak termékeket ajánlani. A babakocsit szereljük fel a napvédelemhez szükséges dolgokkal: UV-szűrő ponyvával, árnyékolóval vagy kis esernyővel. Mi a vitorla-alakú, felköthető árnyékolókat preferáljuk, mert ez könnyen mozgatható a napirány szerint, illetve biztosított az átszellőzés. Utóbbira kiemelten érdemes figyelni, hiszen a teljesen letakart babakocsi komoly veszélynek teheti ki a babát, így soha ne válasszunk olyan megoldást, amelyben nem tudjuk nyomon követni a babakocsi szellőzését.

Válasszunk ülésbetétet!

Mi minden érdeklődőnknek ajánljuk a mosható ülésbetétek használatát a babakocsiba, hiszen ezt egy mozdulattal ki lehet cserélni, mosni-tisztítani és máris higiénikus környezetet biztosítunk a babának. A kicsik nagyon sokat izzadnak és ezt akár teljes testfelületükön teszik, így érdemes figyelni, hogy jól szellőző, puha, nyári könnyű textilből készült anyaggal érintkezzen a testük. Mi mindig azt javasoljuk, hogy két mosható ülésbetét váltogatásával tartsuk mindig frissen a babakocsit a használója számára.

Megjegyzés: ülésbetétet vásárolhatsz a Pannónia utcai üzletünkben, keress minket a részletekért!

Készítsük fel nyárra a babakocsi tárolóját!

Nyáron érdemes egy kicsit bővíteni azoknak a dolgokat, amiket a babakocsiban tartunk. Minden esetben javaslom, hogy legyen kéznél egy könnyű textilpelenka, amivel segíthetjük az árnyékolást vagy felfrissíthetjük az izzadó babát, betehetjük a kendőt a baba és a babakocsi közé is, ha elalszik. A babakocsiba nyáron érdemes elhelyezni természetes összetevőkből álló szúnyog-és kullancsriasztó készítményt. Gondoljunk a folyadékpótlásra, ezért mindig legyen a babakocsinkban friss víz és pohár vagy kulacs, amiből ihatunk. Az aktív játszótérhasználók sebtapasszal és fertőtlenítővel is készülhetnek, illetve egy második szalmakalap vagy nyári sapka is jól jöhet.

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email