woman-her-daughter-are-smiling-while-cleaning-floor_85574-6218

Legnagyobb ellenségünk: a penész

A penészgomba kialakulása

Egészségünk egyik legnagyobb ellensége a penészgomba. Nem elég, hogy a legtöbb felületen ki tud alakulni és azokat tönkretenni, még az egészségünkre is igen káros hatással van. A penészedés alapvetően minden felületen azért alakul ki, mert az adott anyag nem tud kiszáradni. Babakocsiknál, autósüléseknél és utazóágyaknál leginkább akkor alakul ki a szöveten a penész, amikor több ideig nem használjuk azokat és olyan helyen tároljuk, ahol nedvesség lehet a levegőben (padlás, pince) – mivel általában ezek a területek nincsenek fűtve, így nem tudnak kiszáradni. A problémát persze senkinek nem kell bemutatni, de természetesen az ember nem tudja megoldani, hogy folyamatosan fűtött helyen tároljon egy babakocsit, amit nem használ.

Miért veszélyes a penészgomba az egészségünkre?

A legveszélyesebb, hogy sokszor nem is tudjuk, hogy penészgomba van a környezetünkben. A kezdeti tüneteknél orrfolyást, torokkaparást érzékelünk, amiből általában egy egyszerű megfázásra gondolunk. Ezek egy idő után átváltanak allergiás tünetekre, melyeknél szem-,torok-, bőr-, nyálkahártya irritációt tapasztalatunk. A légzőszervi panaszokkal élő, gyenge immunrendszerű esetleg asztmás betegek nagyobb veszélyben vannak, mert a penész fokozhatja az alapbetegséget, de ha sokáig penészes környezetben vagyunk, újabb betegségek is kialakulhatnak.


Mit tegyünk, ha penésszel találkozunk?

A penész a legtöbb felületen megragad, így a szöveteken is. Sajnos ezeken a felületeken a legmakacsabb, mert itt mélyebb rétegekbe is behatolhat és habár úgy tűnik a felületen eltüntettük, sajnos nagyobb az esély az újabb kialakulásra. A penészt otthon az üzletekben kapható savakkal szoktuk eltávolítani, lehet kapni különböző penészoldó sprayket, ám legyünk különös tekintettel arra, hogy jól kimossuk az anyagból, nehogy a gyermekre veszélyforrás legyen. Ha biztosak akarunk lenni, hogy az anyagban minden baktériumot és kórokozót megszüntetünk, úgy bízzuk ezt a legprofibbakra. A Flora Miniwashban egy hat lépcsős tisztítási folyamaton megy keresztül minden babakocsi, ahol a kórokozók 99%-a elpusztul.

Megosztás:

Figyeljetek csak! Új átadóponttal bővültünk :-)
Kölcsönzői szolgáltatásunkat mostantól már úgy is igénybe vehetitek, hogy a terméket a reptérre kihelyezett átadóponton veszitek át, és utazásotok végeztével ott is adjátok le.
További információk itt!
 
Háztól-hàzig szolgáltatásunk július 31. és augusztus 21. között szabadság miatt szünetel.
A webshop-os rendelések kiszállítása GLS-el zavartalanul működik!
Augusztus 20-i nemzeti ünnep vasárnapra esik, így 
a megszokott nyitvatartási időben várunk szeretettel üzletünkben is!

Forgalmazott márkáink

Bugaboo, Stokke, Babyzen, Mountain Buggy, Phil and Teds, Cybex, Thule, Mamas and Papas, Bob, Besafe, Mutsy, GB, Nuna