shutterstock_1798645522-1

Ilyen a tökéletes őszi babakocsi: Nyári Fruzsi tippjei a rétegek, láthatóság és tisztaság témájában

Beköszöntött az ősz, pár napja még rövid naciban szaladgáltunk sétáltunk fagyiztunk, most viszont előkerültek a kabátok is és bizony egyre hamarabb sötétedik. Ahogy lekerül a padlásról az őszi meleg ruha és vízálló cipő, le kell kerüljön a babakocsik extra felszerelése is, hogy felkészüljünk a szürkületre és sötét délutáni sétákra. Nyári Fruzsi babakocsi-szakértő tippjei következnek az őszi időszakra!

Láthatóság

Rendkívül fontos, hogy jól láthatóak legyünk a gyerekekkel akár bringával megyünk, akár babakocsival, hiszen akár egy balesetet is elkerülhetünk, ha messziről látnak minket az autósok. Miket érdemes feltenni a guruló járgányokra?

  • Az univerzális szilikonlámpák jó barátaink lehetnek, hiszen rengeteg helyen remek hasznát vehetjük. A babakocsi vázára tökéletes választás, ha pedig a gyerkőc kiszáll a babakocsiból szaladgálni, a sapka bojtra is rá tudjuk tenni, hogy lássuk merre kóborol.
  • Fényvisszaverő gyerekmellény. Akár az IKEA-ban vagy bringaboltokban is kapható gyermek fényvisszaverő mellény. Babakocsis futóknál gyakran látni, hogy a gyermek ebben ül a babakocsiban, hiszen praktikus, hogy ha nem is az úttesten futnak, hanem a járdán, akkor is messziről ki lehet szúrni a gyermeket, amikor rávilágít az autó lámpája
  • Öntapadós fényvisszaverő csíkok. Ezeket általában bab boltokban lehet kapni, a vázra, kerekekre is rá lehet ragasztani, jó szolgálatot tesz ez is, hogy jobban látható legyen a babakocsi.
  • Igazán vidám megoldás a karácsonyfa égő. Mi viccesen adventi időszakba szoktunk használni elemes égősort, konkrétan rátekerjük a babakocsi vázára, így mókás ünnepi hangulatban sétálhatunk vagy futhatunk a babakocsival. Nálunk a gyerekek imádják ezt a megoldást is.

Extra rétegek

Nincs boldogabb érzés anyukaként, mint amikor a csípős hűvös időben nagyot alszik a baba a friss levegőn, mi pedig sétálhatunk. Piros arcocskák, puha takarók, jövünk!

  • A védőnő régen azt a tanácsot adta, hogy a gyerekeket úgy öltöztessük fel, mintha magunk öltöznénk fel, plusz egy réteget húzzunk rájuk. Gyermeke válogatja, hogy ez kinek megfelelő, az én kisebbik fiam, Bendegúz (ezzel lehet mindent el is mondtam róla:)) mezítláb rohangál még télen is és nem fázik meg. De mégiscsak megegyezhetünk abban, hogy ülve sokkal hidegebb érzetünk van, mint sétálgatva a babakocsit tolva. Tehát a bundazsák is le kell kerüljön a padlásról, mert késő ősszel már bőven használni fogjuk.
  • Ha nem csípjük a bundazsákot vagy még melegnek találjuk, akkor meleg plédecske is jó választás lehet, és hogy ne okozzon bosszúságot az, hogy a gyermek lerúgja magáról folyamatosan és koszos vizes lesz, segítségünkre lehet a takaró csipesz, mellyel a babakocsihoz tudjuk csíptetni a plédet. Másik remek opció a BABABATYU, egy olyan pléd, amivel együtt be tudjuk csatolni a gyermeket, és minden végtagja fedett a takaró által.
  • Érdemes az esővédőt is elővenni, nem csak esőben, de ködös időben is nagyon jó szolgálatot tesz. Ha erkélyen tároljuk, mindenképp érdemes ráhúzni a babakocsira, hogy megóvja azt.

Őszi babakocsi-szeretgetés

Professzionális gondoskodás a szakértőktől: évente két alkalommal ajánlott a hatlépcsős folyamattal tisztítani a babakocsikat.

  • A nyári fagyinyomokat, sültkrumplit, homokozós emlékeket tüntessük el a babakocsiról a babakocsi-mosoda segítségével, mert így biztosan szárazon kapjátok vissza. Ezen felül a Florában le is ápolják, beolajozzák a kerekeket és rugós elemeket, amire a hidegben egy babakocsinak nagy szüksége van.
  • Figyeljünk rá, hogy ha vizes időben, később hóban sétáltunk a babakocsival, nyitott állapotban száradjon ki teljesen mielőtt összecsukjuk, nehogy bepenészedjen.

Megosztás:

Figyeljetek csak! Új átadóponttal bővültünk :-)
Kölcsönzői szolgáltatásunkat mostantól már úgy is igénybe vehetitek, hogy a terméket a reptérre kihelyezett átadóponton veszitek át, és utazásotok végeztével ott is adjátok le.
További információk itt!
 
Háztól-hàzig szolgáltatásunk július 31. és augusztus 21. között szabadság miatt szünetel.
A webshop-os rendelések kiszállítása GLS-el zavartalanul működik!
Augusztus 20-i nemzeti ünnep vasárnapra esik, így 
a megszokott nyitvatartási időben várunk szeretettel üzletünkben is!

Forgalmazott márkáink

Bugaboo, Stokke, Babyzen, Mountain Buggy, Phil and Teds, Cybex, Thule, Mamas and Papas, Bob, Besafe, Mutsy, GB, Nuna