shutterstock_1531318499

Miért ne indulj neki a hideg évszaknak koszos babakocsival?

Amit nem látunk az nincs is ott? Hajlamosak vagyunk így érezni, nincs ez másképp a babakocsikkal sem. 

Tegnap írt nekünk egy anyuka, hogy behozná a babakocsit tisztításra mert a vállpánton naptej nyomok vannak és nyaralós homokkal van tele az ülés több zeg-zuga. Ennek az anyukának, biztosan értékálló lesz a babakocsija és tovább tudja majd adni egy másik család számára.

Ugyanis itt a hideg és attól, hogy a babakocsi aktív része lett a lábzsák, bundazsák vagy a pléd, még nem tűnik el a sok nyári kaland vagy akár az őszi séták nyoma a babakocsi huzatáról. A takarótól nem látjuk, de az nem azt jelenti, hogy nincs ott.

Miért káros, ha nem rázzuk gatyába a babakocsit hideg időben?

Szövet

Ha a szövetet nem tisztítjuk ki és úgy tesszük bele a bundazsákot, majd hagyjuk benne a szennyeződéseket hónapokon át „dolgozni” akkor komoly károkat okozhatunk a járgányunkon. Az ülésbe ragadt gyümölcs és a különböző ételmaradékok, valamint a nyári homokozások során belekerülő nedves homok károsítja a babakocsi anyagát, illetve a téli felszerelés alatt be is penészedhet tavaszig. Rendszeresen találkozunk elszíneződött és penészes tároló kosarakkal.  Ha valami beleömlik, vagy egy kis eső éri a szövetet és nem szárad ki, akkor könnyen bepenészedik. 

Kerekek, rugós részek

A nyári homok és a haj kombináció nem kedvez a kerekek számára. A tisztítás során a mosodánkban a kerekek leszerelésénél nem ritka, hogy a sok szennyeződéstől szorulnak, vagy beragadtak a kerekek. Akár fél év alatt is egy annyi hajszál tud összegyűlni a babakocsi kerekein, hogy egy parókát lehetne csinálni belőle. De a hajszálak mellett a keréktartó rúd is sokszor eltömődik a homoktól, ami megnehezíti a babakocsi irányítását és a gurulást.

Egy alapos mosás után nem csak kívülről lesz sokkal szebb, hanem használni újra öröm lesz. Könnyebben fogja szelni az utakat, mint újkorában, mivel nem csak tisztítjuk, hanem olajozzuk is a kerekeket és a rugós részeket, ha igénylik.

Add tovább, ha már nem használod 🙂

Mi hiszünk a használt babakocsikban, mivel a megfelelő törődés és karbantartás mellett hosszú távon lehet a megbízható partnerünk a sétáltatásban. Ezért is igyekszünk mindenkit arra buzdítani, hogy rendszeresen ápolja és tisztítsa a babakocsiját. Hiszen a megfelelő karbantartást és törődést meghálálja. Miután a saját gyermekünket elkísérte az első lépésekig, másnak ajándékozva egy újabb kis életnek adhatja meg a biztonságot és a kényelmet. Tartsátok ti is tisztán és jó karban a babakocsitokat, hogy hosszú távon megőrizze az eredeti állapotát és ha tehetitek bízzatok profikra, akik a szakértelmükkel alaposabban és profibban tudják tisztítani és karbantartani és ha már nincs rá szükség, akkor adjátok tovább, hogy másoknak is örömet tudjon okozni, hiszen a babakocsi nem egy fogyóeszköz, ha megfelelően volt tartva, akkor 10 év után is gyűjtheti majd az új kalandokat 🙂

Megosztás:

Figyeljetek csak! Új átadóponttal bővültünk :-)
Kölcsönzői szolgáltatásunkat mostantól már úgy is igénybe vehetitek, hogy a terméket a reptérre kihelyezett átadóponton veszitek át, és utazásotok végeztével ott is adjátok le.
További információk itt!
 
Háztól-hàzig szolgáltatásunk július 31. és augusztus 21. között szabadság miatt szünetel.
A webshop-os rendelések kiszállítása GLS-el zavartalanul működik!
Augusztus 20-i nemzeti ünnep vasárnapra esik, így 
a megszokott nyitvatartási időben várunk szeretettel üzletünkben is!

Forgalmazott márkáink

Bugaboo, Stokke, Babyzen, Mountain Buggy, Phil and Teds, Cybex, Thule, Mamas and Papas, Bob, Besafe, Mutsy, GB, Nuna