84104586_1134953976851244_8899407313757011968_n-1536x867

Maldív-szigetek 3 kicsi gyerekkel ½.

Az Utazóanya ezúttal az Indiai-óceán egyik szigetére repít minket

Ki mondta, hogy le kell mondani utazási álmainkról a gyerekek születése után? Ha egy kis inspirációt szeretnél gyűjteni, egy kis bátorításra vágysz, vagy csak ámulnál egyet egy bevállalós anyuka utazási tapasztalatain, akkor olvass tovább!

1) Miért pont Maldív-szigetek? Az embereknek általában egy romantikus, lánykérős, mézesheteket töltős desztinációnak tűnik. Tévedünk? Családoknak is ideális? Mi alapján döntöttél, hogy odamentek?

Ua: Mi is ezt gondoltuk eredetileg. De aztán megláttam, hogy viszonylag olcsón lehet oda utazni, és arról is olvastam, hogy lakott szigeten is meg lehet szállni, nem csak resortokban, tehát nem kerülne sokkal többe mint egy thai utazás. Annyi a különbség, hogy mivel muszlim ország, lakott szigeten nem lehet alkoholt fogyasztani és bikinit hordani, csak a kifejezetten erre kijelölt bikini beach-en. Mivel én várandós voltam, úgy gondoltuk, ha valaha elmegyünk ide (márpedig egyszer mindenhová szeretnék eljutni), akkor most vagy soha! Lecsaptunk a repjegyekre. Mindenképpen télből nyárba desztinációt kerestünk, és egy olyan országba szerettünk volna menni, ahol még nem jártunk. A repjegy keresések után ez lett a nyerő. Egyébként abszolút családi is, bárki mehet ide, hátizsákos turista is 🙂

2) Kiknek ajánlanád ezt az utazást?

Ua: Csak annak ajánlom, aki szereti a fehér homokos partot, a türkíz tengert, és hogy sznorkelezés közben találkozhat teknősökkel, kis cápákkal és megannyi színes halacskával.

3) Hogyan készültél fel? Kinéztél gyerekprogramokat? Mennyit pakoltál? Készültél oltásokkal, gyógyszerekkel, útipatikával? Minek néztél utána indulás előtt?

Úgy készültem fel, ahogyan mindig. Szállásokat keresgéltem, megnéztem mit lehet itt csinálni. Gyerekprogramok? Sosem keresek kifejezetten ilyesmit. De ha azt nézzük, hogy egy fehér homokos tengerpart, ami csak a miénk egyenlő egy hatalmas homokozóval, plussz ott van a sekély türkiz víz, akkor ennél gyerekbarátabb program nem is létezhet, nem? Ráadásul arra nem számítottunk, de még játszótér is volt a strandon. Annyit pakoltam, amennyit felvihettünk a gépre. Utánanéztem, milyen oltások kellenek, de semmi olyan nem volt, amit extra be kellett volna adni. Útikaptikával mindig készülök.

4) Miket vettél erre az útra kifejezetten? Milyen eszközöket vittél? Milyen 5db elengedhetetlen kelléket ajánlasz elvinni?

Semmi extrát nem vettem. Vagyis de! Mivel várandós voltam, és nyári ruháim nem voltak, mert eddig még csak télen voltam várandós, így kellett néhány várandós nyári ruha.

5 fontos kellék? Hmm…

  • hordozó
  • útlevelek
  • pénz
  • telefon
  • Nehéz így kiemelni, de fontos tudni, hogy ez egy iszlám ország, ezért a nőknek vállat és bokát takaró ruhát kell hordani. 

Amúgy tényleg csak strandoláshoz szükséges ruhákat vittünk…

5) Milyen volt a szállás? Gyerekek számára felszerelt? Volt utazóágyatok vagy bármilyen babakelléketek?

Legalapabb szállást kerestem egy eldugott kis lakott szigeten (500 fős), és igen, előre egyeztettem, hogy legyen két kiságy. Azonban érkezéskor ez nem állt rendelkezésre, és ez volt a fordulópont. Mivel itt kénytelenek voltunk megoldani nélküle, rájöttünk, hogy meg tudjuk oldani, és azóta soha sem szempont szálláskereséskor már, hogy legyen kiságy.

Hamarosan folytatjuk….

https://utazoanya.hu/

https://www.facebook.com/utazoanya

https://www.instagram.com/utazoanya/

Megosztás:

Tiktok Live Fruzsival csütörtökönként 13 órakor!

Tedd fel kérdéseid akár már itt, és nézd meg a választ a Tiktok LIVE-ban!

Figyeljetek csak! Új átadóponttal bővültünk :-)
Kölcsönzői szolgáltatásunkat mostantól már úgy is igénybe vehetitek, hogy a terméket a reptérre kihelyezett átadóponton veszitek át, és utazásotok végeztével ott is adjátok le.
További információk itt!
 

Ünnepi nyitvatartás

2023.12.23-26: ZÁRVA

2023.12.27-29: NYITVA 9:00-15:00 között

2023.12.30-31: ZÁRVA

2024.01.01: ZÁRVA

2024.01.02-ig háztól-házig 
szolgáltatásunk szünetel!

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kíván a Flora MiniGroup csapata!

Forgalmazott márkáink

Bugaboo, Stokke, Babyzen, Mountain Buggy, Phil and Teds, Cybex, Thule, Mamas and Papas, Bob, Besafe, Mutsy, GB, Nuna