AXXA5080

Babakocsi felújítás? Így csináld!

Szeretnél környezettudatosabb lenni? Kímélnéd a pénztárcádat? Feldobnád egy kicsit a babakocsidat? A rózsaszín babakocsi második tulajdonosa fiú lett? Ha bármelyik kérdésre bólogattál, érdemes tovább olvasnod.

Egy babakocsi több családot is ki tud szolgálni, ám ehhez elengedhetetlen a rendszeres karbantartás. A rendeltetésszerű használat mellett is elhasználódhat a babakocsi egy-egy alkatrésze, ellenben nem kell rögtön elhajítanunk ezeket a hasznos babajárgányokat, elég csak felújítanunk őket!

Pótalkatrészekkel – amiket a prémium márkák gyakran biztosítanak – évekkel meg tudjuk hosszabbítani a babakocsik életét. A használt kerék, a kupola, a kapaszkodó, a tolókar szivacs, a huzat és kosár cseréjével funkcionálisan, de akár dizájnban is tudunk változtatni a babakocsin. 

A tolókar

Az egyik leggyakoribb sérülés a kapaszkodó és a tolókar szivacsának szakadása, annak elhasználódása. Mivel a gyermekünk és mi is ehhez a részhez nyúlunk legtöbbször, a szivacs cseréje vagy javítása sokat tud dobni a komfortérzetünkön és a biztonságon is.

Online webshopokról rendelhetünk univerzális, lecipzározható tolókar szivacsot fillérekért, de akár egy színes biciklis bandázzsal is feldobhatjuk a babakocsit, orvosolva a problémát.

A kerék

Fontos szempont egy babakocsi kiválasztásánál a kiszedhető, cserélhető kerék. Ez egyrészt a rendszeres karbantartáshoz is elengedhetetlen, másrészt így, a kerék megrongálódása esetén lehetőségünk van lecserélni a régit. A kerekek egy idő után elkopnak, illetve, ha nem tömör a gumiból készülnek, akár defektessé is válhatnak; ebben az esetben keressünk kereket a gyártó oldalán, de akár utángyártott után is vadászhatunk. Egy kerékcsere márkától függően 7 és 20 ezer forint között mozog, és mivel a babakocsi irányításában kulcsfontosságú szerepet játszanak, megéri erre pénzt költeni.

Több szempontból is praktikus. kiszedhető kerék

A huzat

A babakocsi vázán sokszor még egy karcolás sincs, mégis használhatatlanná válik a járgány a huzat állapota miatt. Ilyenkor sem érdemes rögtön kidobni vagy elajándékozni, hiszen több megoldás is létezik a huzat felújítására. Érdemes először professzionálisan kitisztíttatni, mert az évek alatt rárakódott kosztól szinte már felismerhetetlen színűvé válhatnak a babakocsik, nem beszélve a rajtuk éktelenkedő foltokról.

Ha azonban a nap kiszívta a huzatot, kopott, vagy menthetetlenül penészes, választhatunk a gyártó által kínált cserehuzatok és a hazai utángyártott huzatok között. Egy új huzattal könnyedén fel tudjuk dobni és különlegessé tudjuk varázsolni babakocsinkat.

A Sophietex egy hazai kisvállalkozás, ami babakocsi huzatok és egyéb csodálatos kiegészítők gyártására és forgalmazására szakosodott. Szenvedélyük, hogy újjá és egyedivé varázsolják a babakocsikat, figyelve a babák kényelmére és a magas minőségre, mert hitvallásuk szerint nem kell választani a kényelem és a design között. Tartozékokat kínálnak Stokke, Quinny Moodd, Bugaboo, és Babyzen Yoyo babakocsikhoz, illetve huzat szettekkel, táskákkal, bundazsákokkal, ülésbetétekkel, kupolával és egyéb kiegészítőkkel is szolgálnak.

Egy új huzat feldobja a régi babakocsit is

Egy prémium használt babakocsi sokszor jobb minőségű, mint egy vadiúj olcsó változat a felhasznált anyagok tartóssága miatt. Érdemes lehet akár egy használt vázat keresnünk a megfelelő fórumokon, hiszen akár 10-20 ezer Forintért is levadászhatunk egyet, majd megvesszük hozzá az általunk választott huzatot és kiegészítőket. Hivatalos cserealkatrészeket a Mountain Buggy, a Bugaboo és a Phil and Teds márkáknál találunk, ezeket mindig jó szívvel ajánljuk.

Ha nincs időd és energiád körbejárni ezt a témát, de szeretnél prémium használt babakocsit vásárolni, fordulj hozzánk bizalommal, hiszen a Flora Rebaby Store-t pont ezért hoztuk létre.

Megosztás:

Figyeljetek csak! Új átadóponttal bővültünk :-)
Kölcsönzői szolgáltatásunkat mostantól már úgy is igénybe vehetitek, hogy a terméket a reptérre kihelyezett átadóponton veszitek át, és utazásotok végeztével ott is adjátok le.
További információk itt!
 
Háztól-hàzig szolgáltatásunk július 31. és augusztus 21. között szabadság miatt szünetel.
A webshop-os rendelések kiszállítása GLS-el zavartalanul működik!
Augusztus 20-i nemzeti ünnep vasárnapra esik, így 
a megszokott nyitvatartási időben várunk szeretettel üzletünkben is!

Forgalmazott márkáink

Bugaboo, Stokke, Babyzen, Mountain Buggy, Phil and Teds, Cybex, Thule, Mamas and Papas, Bob, Besafe, Mutsy, GB, Nuna