sokszínű

GYERKŐCÖS TÚRA, ÉS KIRÁNDULÁSTIPPEK 3/3.

Egyre hívogatóbb a természet, minden egyre zöldebb, egyre színesebb, és ilyenkor úgy érezzük, hogy semmi keresnivalónk bent a négy fal között. Pláne, ha egy mindenre kíváncsi, örök felfedező iskolás gyerkőcünk van…na akkor tuti fel kell kötni a bakancsot!

Kirándulás ajánlónk utolsó része a kisiskolásokra méretezve (6-10 éves korosztály) készült.

Kép forrása: www.geolotours.com

Tudjátok…túrázásra fel! Irány a természet!

Örömteli felfedezések, és kalandok a kisiskolásokkal – Geotúrák, tanösvények

Kép forrása: www.geolotours.com

A geotúrák a nagyobb korosztály kedvencei, itt túrázás közben ismerhetitek meg a természeti örökségünket, képzett vezető mutatja be, hogy hogyan, milyen folyamatok által alakult ki a táj mai képe. Ha részt akartok Ti is venni egy ilyen túrán, akkor keressétek fel a GeoloTours weboldalát. Számos, nagyon profi, geológus által vezetett kirándulás közül választhattok!

Fóti-Somlyó tanösvény
Kép forrása: www.funzine.hu

A Fóti-Somlyó tanösvény Budapesttől csak 25 kilométerre, a Gödöllői-dombságban található. Egy meseszép útvonal vár itt Titeket, ami 11 állomásból áll, melyek tematikusan a környékbeli élővilágot és természeti kincseket mutatják be. 

Gyadai tanösvény
Kép forrása: www.csodalatosmagyarorszag.hu

A  Gyadai tanösvény Budapesttől 40 percre, a Lósi-patak mentén fekvő erdők és rétek természeti értékeit és érdekességeit mutatja be. Az ösvénynek 13 állomása van. Egy nagy játszóteret is találtok itt, és a gyerkőcök számára külön bónusz, hogy egy játékos munkafüzet segítségével fedezhetik fel a látnivalókat.

Tisza-holtági tanösvény
Kép forrása: www.turaotletek.hu
+ 1 igazán különleges vidéki tipp

A Mártélyi Természetvédelmi Körzet, Tisza-holtági tanösvénye nagyon egyedi hely, amely 8 állomáson keresztül mutatja be a Körtvélyesi és az Ányási holtágak életét, a helyi élővilágot. A tanösvény igazi csemege a gyerekek számára, és egy hihetetlen, titokzatos mocsárvilágba kalauzol el benneteket.

MIT ÉRDEMES PAKOLNI!

  • Mindenre jó egy karabiner. A hátizsákra javasuljok, hogy tegyétek fixen. Rá tudjátok akasztani például a kabátot ha melegetek van, vagy a kulacs cipelésére is jól jöhet.
  • Egy maszek távcső ennek a korosztálynak már nagyon hasznos tud lenni.
  • És a végére néhány nagyon menő applikációt ajánlunk nektek, amiket érdemes letöltenetek a telefonra, ha igazán nagy erdőjárók vagytok: BirdNET (hangfelismerő); PlantNET (növényhatározó); Madárhatározó (az egyes madár fajtákat mutatja be)

Kalandra fel!

Megosztás:

Figyeljetek csak! Új átadóponttal bővültünk :-)
Kölcsönzői szolgáltatásunkat mostantól már úgy is igénybe vehetitek, hogy a terméket a reptérre kihelyezett átadóponton veszitek át, és utazásotok végeztével ott is adjátok le.
További információk itt!
 

Húsvéti nyitvatartás

2024.03.29. PÉNTEK: ZÁRVA

2024.03.30. SZOMBAT: NYITVA 9-15 óráig

2024.03.31. VASÁRNAP: ZÁRVA

2024.04.01. HÉTFŐ: ZÁRVA 

Kellemes húsvéti ünnepeket ünnepeket kíván a Flora MiniGroup csapata!

Forgalmazott márkáink

Bugaboo, Stokke, Babyzen, Mountain Buggy, Phil and Teds, Cybex, Thule, Mamas and Papas, Bob, Besafe, Mutsy, GB, Nuna