IMG_6633 (1)-min

Babakocsis extrém szennyeződések

Imádjuk ezt a témát! Egyszerűen kifogyhatatlan mennyiségű sztorival, tapasztalattal lettünk gazdagabbak a szennyeződés típusok terén a Flora MiniWash elmúlt két évében! 🙂

Íme a TOP 4 extrém babakocsis szennyeződés, ami a legnagyobb riadalmat szokta okozni a kisgyermekes szülőknek!

Ezt nevezzük mi extrán koszosnak

1. Az első számú kedvenc – a penész

Egészségünk egyik legnagyobb ellensége a penészgomba. Nem elég, hogy a legtöbb felületen ki tud alakulni és azokat tönkre tenni, még az egészségünkre is igen káros hatással van. A penészedés alapvetően minden felületen azért alakul ki, mert az adott anyag nem tud kiszáradni. Babakocsiknál, autósüléseknél és utazóágyaknál leginkább akkor alakul ki a szöveten a penész, amikor több ideig nem használjuk azokat és olyan helyen tároljuk, ahol nedvesség lehet a levegőben (padlás, pince) – mivel általában ezek a területek nincsenek fűtve, így nem tudnak kiszáradni. A problémát persze senkinek nem kell bemutatni, de természetesen az ember nem tudja megoldani, hogy folyamatosan fűtött helyen tároljon egy babakocsit, amit nem használ.

Penész közelről

Mit tegyünk, ha penésszel találkozunk?

A penész a legtöbb felületen megragad, így a szöveteken is. Sajnos ezeken a felületeken a legmakacsabb, mert itt mélyebb rétegekbe is behatolhat és habár úgy tűnik a felületen eltüntettük, sajnos nagyobb az esély az újabb kialakulásra. A penészt otthon az üzletekben kapható savakkal szoktuk eltávolítani, lehet kapni különböző penészoldó sprayket, ám legyünk különös tekintettel arra, hogy jól kimossuk az anyagból, nehogy a gyermekre veszélyforrás legyen.

2. Az örök ravaszdi – a róka…bocsi, hányás 🙂

A Covid mellett a szokásos vírusok is jelen vannak a hétköznapokban. Így a Flora MiniWash-ban nem csak a korona vírus miatt megy gőzerővel a tisztítás és fertőtlenítés. Az elmúlt időszakban Flora mosómedvének több rókás esete is volt. A hányás azok közé a szennyeződések közé tartozik, amit az ember nem szívesen tisztít ki maga, ezenkívül, ha nem sima gyomorrontás miatt történt a baleset, akkor bizony valamilyen hányós vírussal állunk szemben. Ezért is fontos, hogy a normál kárpit tisztításon felül Flora fertőtleníti is a babaholmikat.

Hűha

3. A meglepi csomag – állatszőr

A legtöbb szülő, akit azzal hívunk fel, hogy bájos kis macskaszőrök bújtak meg a babakocsi ülésének a huzata alatt, el sem hiszi, hogy ez így van. Többnyire, amikor elküldjük a szennyeződésről készült fotókat tanácstalanul állnak a dolog előtt…”hiszen nekünk nincs is macskánk”…hangzik kétségbeesve. Az esetek többségében kiderül, hogy a szomszéd macskája a ludas. Volt olyan történetünk is, amikor még bele is ellet a cica, annyira otthonosan érezte magát az adott babakocsiban.

Macskaszőr

Ilyenkor mindig azt szoktuk tanácsolni a szülőknek, hogy minél körültekintőbben válasszanak hosszú- vagy akár rövid távú tárolási helyet a babakocsiknak, gyereküléseknek.

Még egy tipp!

Megfelelően legyenek le is takarva ezek a baba eszközök. Ha ezeket a szempontokat nem vesszük figyelembe a tárolásnál, akkor bizony érhetnek minket majd meglepetések!

4. A legnagyobb mumus – az ürülék

Bizony-bizony nem csak a gyerkőc becstelenítheti meg azt a szegény babakocsit, többször találkoztunk már egér, mókus, de akár nyest ürülékkel is a babakocsikban! Természetesen nem csak a kertes házban lakókat fenyegetheti ez a veszély, hanem a pesti, belvárosi gangos házakban élőket is.

Minél többször takarítsuk a babakocsit…ha tehetjük!

+ 1 extrém szennyeződés: nyári „nyalánkságok”

Nyári életkép 🙂

A nyár beköszöntével újabbnál újabb veszedelmek leselkedhetnek babakocsink tisztaságára, higiéniájára. Gondoljuk csak el, hogy mennyi minden történik gyerkőcünkkel egy kiadós strandolás alkalmával. A nyári szennyeződések közé tartozik a klór, a naptej és az izzadtság is.

Izzadtság foltok

Ha biztosak akarunk lenni, hogy az anyagban minden baktériumot és kórokozót megszüntetünk, úgy bízzuk ezt a legprofibbakra. A Flora MiniWashban egy hat lépcsős tisztítási folyamaton megy keresztül minden babakocsi, ahol a kórokozók 99%-a elpusztul.

Szeretettel várunk, bármilyen szennyeződéssel is állunk szemben, bízzátok ránk a tisztítást és fertőtlenítést!

Megosztás:

Figyeljetek csak! Új átadóponttal bővültünk :-)
Kölcsönzői szolgáltatásunkat mostantól már úgy is igénybe vehetitek, hogy a terméket a reptérre kihelyezett átadóponton veszitek át, és utazásotok végeztével ott is adjátok le.
További információk itt!
 
 

Kedves Vásárlóink

 
Üzletünk 2024.05.21-n  technikai okok miatt 15:30-ig tart nyitva.
Megértésüket köszönjük!

Forgalmazott márkáink

Bugaboo, Stokke, Babyzen, Mountain Buggy, Phil and Teds, Cybex, Thule, Mamas and Papas, Bob, Besafe, Mutsy, GB, Nuna