thumbnail_IMG_3393

10 tipp, hogy felhőtlen legyen a párizsi Disneyland az egész család számára

Ki ne ismerné a méltán híres Disneyland parkot Párizsban! Tuti, hogy mindannyian arról álmodoztunk már gyerekként is, hogy eljuthassunk oda, ahol Hófehérke, vagy Mickey Egér lakik. A Disneyland a világ negyedik leglátogatottabb vidámparkja, ami még az Eiffel-toronynál is több látogatót fogad.

Egy kis statisztika: Disneyland a The Walt Disney Company által, 1992-ben létrehozott szórakoztató park. Franciaországban, Párizsban található és 22,30 km 2 -en terül el. Megnyitása óta a játék komplexum Európa első számú turisztikai célpontjává nőte ki magát, évente mintegy 15 millió látogatóval büszkélkedhet.

Nyári Fruzsiék Párizsban jártak pár hete, a tapasztalataik alapján most sorra vesszük azokat a tippeket és tudnivalókat, amiket érdemes figyelembe venni ha Disneylandbe tervezzük  következő családi vakációnkat!

Először is nagyon fontos a jó időpont kiválasztása, amikor nem mossa el az eső a gyerekek szórakozását és a különböző show műsorokat, illetve a tömeg és a várakozási idő se elviselhetetlen, na meg persze a pénztárcánk se ürül ki teljesen.

A legjobb választás, ha hétköznapra tudjuk szervezni az utazást és elkerüljük a munkaszüneti napokat és az iskolai szüneteket. A leginkább javasolt hónapok a szeptember, október, május és a június. Szeptember azért lehet jó időpont, mivel ekkor esik a legkevesebb csapadék és még hideg sincsen ilyenkor.

1. Jegyvásárlás

Mindenképpen jó előre vegyétek meg online a jegyet mert 9.30-kor nyit a park, és gyakran már ilyenkor kint van a teltház tábla.

2. Disney App

Töltsétek le a Disneyland applikációt, ebből tudtok tájékozódni mindenről. Benne van a park teljes térképe, hogy könnyen tudjatok tájékozódni, és megtalálni, hogy mi hol található. Látni fogjátok azt is, hogy hol és mennyi várakozási időre számíthattok éppen. Tudtok asztalt foglalni a tematikus éttermekbe és “fast line” jegyet is tudtok vásárolni, ha szeretnétek a körhintákra sorban állás nélkül bejutni.

3. Ne legyenek meglepetések!

Nézzétek meg előre, hogy 1-1 helyen milyen körhinta vagy program van, és van e magasság limit. Mivel jellemzően épületen belül vannak a körhinták, így nem látható, hogy egyszerű vagy hajókázós vagy éppen fejen állós-tekergős hullámvasút van belül. Ne 40 perc sorban állás után derüljön ki, hogy olyanért álltatok sorba, amitől esetleg a gyerekek félnének!

4. Elsőbbségi jegy

Lehetőség van az applikáción keresztül, extra szolgáltatásként elsőbbségi jegyet venni a belépőjegy mellé teljes napra, de akár alkalomszerűen is 1-1 helyre. Ha valahova mindenképp szeretnétek bejutni és nagyon hosszú a várakozási idő, érdemes venni akár alkalmi “fast line” jegyet is, hiszen így pár perc alatt be lehet jutni. Ha a büdzsébe belefér, érdemes élni ezzel a lehetőséggel.+Infó! Jellemzően 40-60 percet kell várni 1-1 helyen, de nem ritka a 70-90 perc sem, így ahova mindenképp be akartok jutni, oda érdemes megvenni a „fast line” jegyet.

+Infó! Jellemzően 40-60 percet kell várni 1-1 helyen, de nem ritka a 70-90 perc sem, így ahova mindenképp be akartok jutni, oda érdemes megvenni a „fast line” jegyet.

5. Vigyetek babakocsit!

Vigyetek babakocsit vagy valami guruló járgányt, amiben napközben meg tudnak pihenni a gyerekek. Parkon belül mindenki strandkocsival, babakocsival közlekedik még nagyobb gyerekekkel is, hiszen hatalmas területen helyezkedik el a komplexum. Ha nem vittetek magatokkal babakocsit, akkor lehetőségetek van bérelni nagyon strapabíró Disneyland babakocsit, ami hasonlóan néz ki, mint egy kertibútor csak kerekei vannak, és még igazán nagy gyerekek is bele ülhetnek,

+Infó! Napi 25 euró a bérletidíja a babakocsinak!

6. Disneyland minimum 2 nap

Érdemes minimum 2 napra menni, mert rengeteg a program, a terület óriási, valamint a sorban állás is sok időt vesz igénybe. Dineylandhez hozzá van építve a Walt Disney Stúdiós rész is, ahol Pixar és Marvel tematikájú zónák is vannak, érdemes azokat is meglátogatni, nagyon izgalmasak. 

7. Sorban állás

Sokat fogtok sorban állni, de nem kell megijedni, mert a rengeteg látnivaló és inger miatt a gyerekek jobban viselik az akár 60 perces várakozásokat is.

+1 Tipp! Fontos, hogy legyen nálatok víz és egy kis rágcsa a várakozásra és mindenképp menjetek el WC-re mielőtt beálltok a sorba mert az épületeken belül nincs rá lehetőség.

8. Várakozós játékok

Azért érdemes kitalálni néhány “várakozós játékot”, hogy ha minden kötél szakad, akkor le tudjátok kötni a gyereket sorban állás közben. Szó játékok, kő-papír-olló, barkóba…nálunk ezek mindig bevállnak.

9. Tematikus éttermek

Ha tematikus étterembe szeretnétek enni, mindenképp foglaljatok a Disney appon asztalt, mert csak úgy beesve kicsi az esély a bejutásra.

A nélkülözhetetlen infoband

10. Infoband

Használjatok infobandet az egész utazás során. Rá tudjátok írni a gyermek nevét, a ti telefonszámotokat vagy ha bármilyen allergiája van azt is. Ha a gyerkőc elkeveredne a nagy tömegben akkor fel tudnak hívni titeket. 

Megosztás:

Figyeljetek csak! Új átadóponttal bővültünk :-)
Kölcsönzői szolgáltatásunkat mostantól már úgy is igénybe vehetitek, hogy a terméket a reptérre kihelyezett átadóponton veszitek át, és utazásotok végeztével ott is adjátok le.
További információk itt!
 
 
Technikai okok miatt
2023.10.07-én szombaton
a boltunk csak 14:00-ig tart nyitva!
Megértéseteket előre is köszönjük.
Várunk szerettel a Flora Mini Group-nál!

Forgalmazott márkáink

Bugaboo, Stokke, Babyzen, Mountain Buggy, Phil and Teds, Cybex, Thule, Mamas and Papas, Bob, Besafe, Mutsy, GB, Nuna