Történetünk

Debütál a Flora – miért pont most léptetek piacra ezzel a vállalkozással?

Közel hat éve része az életünknek a babakocsik tisztítása és fertőtlenítése – ezt a tapasztalatot a Fuss babakocsival mozgalomban, a Babagúz és a Lottirose babakocsi kölcsönzőkben szereztük. A Flora indítása előtt is volt egy komoly gépparkunk, így többen kértek minket, hogy takarítsuk ki nekik a babakocsit vagy tanácsot kértek tőlünk ebben a témában. Mivel turisztikai márkáink a koronavírus-járvány miatt most több hétnyi pihenőt adtak nekünk, volt időnk kidolgozni az ötletet és a téma miatt pedig időszerűnek láttuk a babaholmi-mosoda piacra lépését. Mi ezzel a szolgáltatással és a hozzá tartozó tudás megosztásával tudunk segíteni a családoknak ebben a kritikus időszakban.

Mit csinál Flora pontosan?

A Flora MiniWash mosómedvéje elsősorban babakocsik teljeskörű, professzionális tisztítását és fertőtlenítését végzi, hat lépésben. Egyéb kiegészítő babaholmik tisztításával is foglalkozik, mint hordozó, autósülés vagy mózeskosár, bababöl, etetőszék. Ügyfeleink élhetnek két kényelmi szolgáltatásunkkal is, háztól-házig megyünk, valamint, prémium csere babakocsit és ülést is tudunk biztosítani a tisztítás idejére.  Nem mi lennénk, ha nem próbálnánk mindenbe vidámságot csempészni: óriási falfestménnyel, szivárvány-kölcsönzővel és buborékfújó-utántöltéssel is készülünk új helyszínünkön, a Pannónia utcai üzletben.

Kedves a rózsaszín színvilág, cuki mosómedve. Mit sugall a márka megjelenése?

Azt gondoljuk Flora az édesanyák megmentője, segítője, és a gyerekek egészségét óvja. Ezért kedves és szerethető a márka megjelenése és a mosómedvével a gyerekekhez kapcsolódunk. Az anyukák válláról veszünk le terhet azzal, hogy a sok teendő mellett nem kell a kádban a babakocsi suvickolásával is bíbelődni és kerülgetni a lakásban amíg megszárad. Ez sokaknak kis lakásban, erkély nélkül, nagyvárosban vagy egy igazán koszos babakocsival szinte lehetetlen is otthon.

Miért fontos a babakocsik rendszeres tisztítása és fertőtlenítése?

Két okból tartjuk nagyon fontosnak: a higiénia és az állagmegóvás miatt. Az autónkat, lakásunkat, gyerekszobát rendszeresen tisztítjuk, de a babakocsikat, autósüléseket hajlamosak vagyunk hanyagolni. Pedig gyermekünk sok időt tölt benne, így fontos, hogy tiszta, kórokozómentes felülettel érintkezzen. Emellett, ha rendszeresen karbantartjuk, tisztítjuk, jutányosabb áron tudjuk eladni, vagy több generáció is tudja használni családon belül. 

Milyen tapasztalatod van ezen a területen?

Hat éve van futóbabakocsi kölcsönzőnk, heti szinten takarítjuk és fertőtlenítjük a babakocsikat minden egyes bérbeadás után. Leginkább azt bizonyítja számunkra, hogy a munkánkat jól végezzük, hogy öt-hat éves babakocsik esetében is rendszeresen megkérdezik tőlünk, hogy új-e a babakocsi, holott igen nagy igénybevételnek vannak kitéve és sok-sok bérlőnek okoztak már örömöt az elmúlt években.

Sok évnyi tapasztalatod alapján milyen állapotban vannak magyar családok babakocsi?

Megtapasztaltuk a végleteket. Láttunk már penészes, nap szívta koszos babakocsikat is, viszont meseszép újszerű illatos járgányokkal is találkoztunk. Általánosságban viszont azt tudnám mondani, hogy a kettő között van a nagy többség. Morzsa, ételmaradék, kisebb-nagyobb foltok szinte mindegyik babakocsin vannak. Ha eladásra kerül a sor vagy tovább szeretnék adni valakinek használatra akkor jellemző az átfogó tisztítás, a hétköznapokban erre nincs idő és energia. Fertőtlenítés viszont egyáltalán nem megszokott még ilyenkor sem. Az édesanyák nagyon leterheltek, így ritkán kerül elő a porszívó vagy a mosószer a babakocsi körül. Sok családnál probléma a tárolás, gyakran kerül az erkélyre vagy pincébe, ezért fordulhat elő penész és fakulás is.

Prémium márkákkal dolgoztok ebben a vállalkozásban. Mesélsz a tisztítószerről és a gépekről?

Minden márkánknál fontosnak tartjuk a környezettudatosságot, így tisztítószerek terén is ilyet partnert kerestünk. Az Anandam esett választásunk, hiszen teljesen természetes, bőrbarát babatermékeik vannak. A gépparkunk a jól ismert minőségi német Karcher márkától vannak, hiszen évek óta elégedetten használjuk gépeiket a babakocsik tisztításánál és a háztartásunkban is.

Ha jól gondolom, később egy jótékonysági akciót is terveztek – elárulod, miről van szó?

Fontosnak tartjuk a jótékonyságot, ezért hamar el is kezdtünk gondolkozni ehhez a márkához mit tudnánk kötni, miben lehetünk segítségére a rászorulóknak. Azt tapasztaltuk az évek során, hogy jellemzően egy családnak 2-3 babakocsi is tulajdonában lehet a gyermek babakocsis pályafutása alatt. Az édesanyák nehezen találják meg a számukra praktikus, kedvenc babakocsit, ezért adnak-vesznek vagy gyűjtögetnek. Arra gondoltunk, hogy azok a családok, akik rendelkeznek használt, de jó állapotú babakocsikkal és nem eladni szeretnék, hanem szívesebben ajándékoznák el rászorulóknak hozzánk leadhatják, mi tisztítjuk és fertőtlenítjük, majd eljuttatjuk rászoruló családok számára.

Végül mesélj az új üzletről – mostantól minden márka egy helyen, új környezetben várja az ügyfeleket, ugye?

Igen! A Flora elindítása mellett az is a célunk volt, hogy egy közös, nagy üzlethelyiségbe szervezzük a két turisztikai szolgáltatást, a Babagúzt és a Lottirose babaholmi kölcsönzőket, illetve itt, az új helyen, a Pannónia utcában zajlik majd a babakocsik tisztítása is. Ősztől gyermekfoglalkozásokat is szervezünk, ennek a középpontjában több alkalommal a víz, tisztaság és persze az örök kedvencünk, a szappanbuborékok köré épített játékos edukációs is helyet kap majd.

Figyeljetek csak! Új átadóponttal bővültünk :-)
Kölcsönzői szolgáltatásunkat mostantól már úgy is igénybe vehetitek, hogy a terméket a reptérre kihelyezett átadóponton veszitek át, és utazásotok végeztével ott is adjátok le.
További információk itt!
 

Húsvéti nyitvatartás

2024.03.29. PÉNTEK: ZÁRVA

2024.03.30. SZOMBAT: NYITVA 9-15 óráig

2024.03.31. VASÁRNAP: ZÁRVA

2024.04.01. HÉTFŐ: ZÁRVA 

Kellemes húsvéti ünnepeket ünnepeket kíván a Flora MiniGroup csapata!

Forgalmazott márkáink

Bugaboo, Stokke, Babyzen, Mountain Buggy, Phil and Teds, Cybex, Thule, Mamas and Papas, Bob, Besafe, Mutsy, GB, Nuna